itulau_fanua

Aisea e sili atu ai le filifiliga o le pusaaisa R290?

R290

R290 refrigerant o se tasi lea o mea fou fou i luga o le maketi ma e tele faʻamanuiaga i luga o ana paaga. Va'ai toto'a i ni nai mafua'aga e sili atu ai lenei suiga nai lo pusaaisa vasega I ma II:

 

Siosiomaga

O le pusaaisa R290 e matua itiiti lava le afaina o le siosiomaga. Afai e tuʻuina atu i le ea, o le a le fesoasoani i le faʻaleagaina o le osone e pei o isi filifiliga. O le a le mea ua avea ai le R290 ma sui e toetoe lava a atoatoa mo isi pusaaisa ona o lona fa'atama'ia o le vevela o le lalolagi (GWP) ma le leai o se ozone depletion (ODP). Mo le tele o tausaga, o le R134 ma le R404 o pusaaisa fa'atau pisinisi sili ona fa'aaogaina. O i latou uma e iai le GWP maualuga maualuga, ma avea ai i latou ma sao taua i le vevela o le lalolagi. I le isi itu, R290 refrigerant e sili atu ona faauo i lo tatou siosiomaga, lea e avea ai ma se mea sili ona lelei.

 

Tau-lelei

O loo tatou ola i se lalolagi e taua ai le faatumauina. O le mea lea, e tatau foi i le alamanuia o auaunaga tau taumafa ona nafa ma le tausia o le soifua maloloina o lo tatou siosiomaga. R290 refrigerant o se isi fofo mo le alamanuia e le gata e lelei mo le paneta ae o le a sefe ai foi tupe. E i ai le 90% maualuga le malosi o le vevela nai lo ona muamua. O lona uiga e vave ona toe faʻaleleia i le vevela ma faʻaititia le malosi. E te fa'asaoina tupe a'o maua le filemu o le mafaufau ma le iloa e te le'o saofagā i le fa'avevelaina o le lalolagi.

 

Fegalegaleaiga

O se tasi o mea na mafua ai ona taʻutaʻua le pusaaisa R290 o lona mafai ona faʻapipiʻi i le tele o faʻataʻitaʻiga tuai e aunoa ma le suia o faiga atoa. O lona uiga e itiiti le taimi ma tupe e faʻaalu aʻo faʻatagaina oe e faʻamanuiaina pea mai tekinolosi sili atu. E le gata i lea, o pusaaisa R290 e matua'i fa'aogaina, ma e mafai ona fa'aogaina e fa'amalo ai faiga fa'a'aisa fa'apisinisi i fale'aiga, mea'ai, ma ta'avale mea'ai. Faatasi ai ma lena mea, e manino lava pe aisea e tatau ai i pisinisi ona fai le ki ma amata ona faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga R290 refrigerant.

 

E mafai ona sasaa sa'o i le ea.

O se tasi o fa'amanuiaga sili ona taua o le R290 e mafai ona fa'aulu sa'o i totonu o le ea e aunoa ma le mana'omia ona toe fa'ao'o ma toe fa'aaogaina. O lenei mea e faʻaumatia ai tekinisia o loʻo tauaveina tane taugata ma mea faʻaoga sa masani ona faʻaaogaina pe a faʻaaogaina masini tuai e faʻaaoga ai le 134 poʻo le 404. O le iʻuga, o se auaunaga sili atu ona faʻaogaina mo i latou ma o le a sili atu le maualalo o lau totogi nai lo le mea na e totogia mo le tausiga ma auaunaga.

 

Toe fa'aaogaina

O le R290 e iai fo'i se fa'amaumauga fa'amaonia e faigofie ona toe fa'aaogaina, toe fa'aaogaina mo isi fa'amoemoega. Ose tala fiafia tele lea mo i latou o lo'o saili e teu tupe ma toe fa'aoga mea semanu e ta'ua o se mea fa'aleaga.

 

Mauaina

O le R290 o loʻo faʻatulagaina foi e avea ma tulaga fou mo meafaigaluega e gaosia i le lumanaʻi. O lona uiga e te le toe popole i le faia o ni fa'alelei taugata ma suiga pe a fa'alauiloa ma fa'atino tulaga fou. E mafai ai ona e faia se laa se tasi i luma agai i se lanu meamata a taeao.

 

Fa'ai'uga

O le R290 o le pusaaisa sili ona gafatia ma atonu o lau filifiliga sili lea pe a oʻo mai i le faʻatauina o se pusaaisa faʻapisinisi mo lau pisinisi. O le R290 o se pusaaisa e fa'amautinoa ai le umi o au iunite ma maua ai fa'amaumauga sili ona lelei o le si'osi'omaga.

 

Afai o lo'o e fa'aogaina pea lau fa'ata'ita'iga tuai, aisea e te le mafaufau ai e fai le ki? O lau pusaaisa o le a sili atu ona lelei, faʻaitiitia lou tau atoa o le malosi, ma o le a e faia lau vaega e puipuia ai le siosiomaga. O lea la, o le a le mea o lo'o e fa'atali? Fai se suiga i le aso!


Taimi meli: Feb-13-2023