itulau_fanua

O fea e fa'apipi'i ai se pamu vevela fa'ameamea fa'avevela

O fea e fa'apipi'i ai

Talu ai o pamu vai vevela fefiloi e le fa'auluina asu mata'utia, e mafai ona fa'apipi'i saogalemu i nofoaga e le mafai ona fa'aogaina e fa'avevela vai vevela masani. Ma talu ai ona o mea fa'avevela vai vevela e fa'amalieina le ea o lo'o si'omia ai e mafai ona maua ai le fa'atonutonuina o le tau e fai ma fa'amanuiaga i so'o se mea e fa'apipi'i ai. E iai le lelei ma le le lelei i le faʻapipiʻiina o se faʻavevela vai vevela i vaega eseese o lou fale:

 

Fa'alalo: O le fogafale pito i lalo e mafai ona avea ma nofoaga lelei e fa'apipi'i ai se pamu vai fa'avevela. O le su'eina o le iunite i tafatafa o se ogaumu o le a mautinoa ai le mafanafana o le ea o loʻo siomia ai mo le faʻaogaina lelei - i luga atu o le 50 tikeri Fahrenheit - e oʻo lava i le taimi o le taumalulu. E sili pe afai o le fogafale i lalo e le o pulea le tau pe malulu: I totonu o le fogafale pito i lalo, o le ea malulu e gaosia e se faʻavevela vai e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga o pili faʻamafanafana i le taumalulu.

 

Faletaavale: I le vevela o le tau, o le faletaavale o se filifiliga mo le faʻapipiʻiina o se pamu vai vevela vevela, ma o le faʻavevela o le a fesoasoani e faʻamafanafana le faletaavale i masina vevela. Ae ui i lea, e le o se filifiliga lelei lea i nofoaga o le a pa'ū ai le vevela i lalo ifo o le 40 tikeri pe sili atu talu ai ona o le malulu malulu e taofia ai le faʻaogaina lelei o le pamu vevela.

 

Kapoti: Talu ai o mea fa'avevela vai vevela e toso mai le vevela mai le ea o lo'o siomia ai i latou - ona fa'aulu atu lea o le ea malulu - latou te mana'omia pe tusa ma le 1,000 kupita futu o le ea fa'ata'amilomilo, e tusa ma le 12-futu i le 12-futu le telē. O se tamai avanoa e pei o se kapoti, e o'o lava i faitoto'a fa'afefeteina, e mafai ona maalili i le tulaga e le lava le vevela o lo'o maua.

 

Attic duct: Afai e le fetaui le avanoa o lo'o siomia ai mo se pamu vevela fa'afefete vai vevela, e mafai ona avea le fa'alava fa'alava ole vaifofō: ole fa'avevela e toso mai ai le ea mafanafana mai le fa'afale ma fa'amalo le ea mālū i totonu o le fale e ala i se isi alavai. O alavai e lua o lo'o tu i le itiiti ifo i le 5 futu le va e taofia ai le toe fa'asalalauina o le ea mālūlū.

 

I fafo: O le fa'apipi'iina i fafo ua na'o se filifiliga i nofoaga e tumau ai le vevela i luga a'e o le malulu i le tausaga atoa. E le fa'aogaina mea fa'avevela vai vevela fa'afefiloi i lalo ifo o le malulu.

 

Fa'atagaga Manaomia mo le Fa'apipi'iina o le Pum Vevela Fa'ameamea

O le aveeseina o se fa'avevela vai vevela masani ma le fa'apipi'iina o se pa'u e mafai ona avea ma se fa'alavelave lavelave, e ono faia ai suiga i le paipa o le fale, kesi, ma le eletise i le taimi e tasi. E le o se mea la e ofo ai, o le faagasologa o le a masani ona noatia i tulafono a le setete ma le lotoifale. O le auala sili e fa'atautaia ai tulafono - ma pemita e te mana'omia - o le fa'afeso'ota'i lea o lou tagata asiasi fale ma fa'a faigaluega se konekarate laiseneina e iloa lau tulafono fau fale ma ua masani e galue i totonu.

 


Taimi meli: Tes-31-2022