itulau_fanua

O le a le aoga o le pamu vevela tele fa'atusatusa i le ea malulu fluorine (Vaega 1)

Ata 3

Central ea malulu i le fluorine faiga ua avea ma autu o le maketi ona o lona pusaaisa vave ma faigofie faapipiiina. Ae ui i lea, i le lua tausaga ua tuanaʻi, o le tele o galuega o pamu vevela-ea i le vai faʻavevela fola ma auala tuʻufaʻatasia ea malulu ua avea ma filifiliga muamua. Faʻatasi ai ma le faʻamafanafanaga maualuga, faʻamafanafanaga lelei i le taumalulu ma le maualalo o tau faʻaogaina, aemaise lava i le ogatotonu ma le maualuga o vaega faʻaoga. Ua to'atele aiga ua fiafia i lenei faiga.

 

Se'i o tatou va'ai po'o le a le aoga o le pamu vevela tele fa'atusatusa i le fluorine system:

 

  1. O le fa'avevela e sili atu ona mautu nai lo le fa'alili o le fluorine

I le taimi nei, o le galuega autu o le fluorine system air conditioning i le maketi o le refrigeration, faʻamafanafana na o lona lua galuega. A oʻo i le taumafanafana ma le maualuga o le vevela, o le ea malulu o le a saoasaoa vave o le malulu, maualalo le faʻaaogaina o le malosi. A oʻo i le taumalulu ma le maualalo o le vevela, lalo ifo -5C, e le mafai e le ea malulu ona ausia le aʻafiaga, naʻo sina kesi vevela. E faʻalagolago tele i le faʻavevela eletise i le galuega, o le lelei e matua maualalo. O le maualalo o le vevela i fafo o le ea malulu autu, o le sili atu ona faigata ona amata, e tusa lava pe amata, o le ea malulu e feula i fafo e le lelei.

 

E le gata i lea, i le taumalulu, o le ambient temp e fai si maualalo, o le a faigofie ona maua le aisa i luga o le faʻavaa autu i fafo. A amata le masini, o le tele o le malosi e faʻaalu i le faʻamalo o le aisa. Ona le lelei lea o le a'afiaga o le fa'amafanafanaina o le ea ea pe o se va'aiga tu'ufa'atasi po'o se fa'atotonugalemu. Pe a defrost i le taumalulu, o le fluorine system air conditioning system e mitiia le ea vevela i totonu o le potu. Pe a fa'a'a'alili, o le vevela i totonu o le potu o le a pa'ū fa'afuase'i pe a fa'ato'a si'itia, lea e matua'i le to'a.

 

A faʻamafanafana, o loʻo alu aʻe le ea vevela. Ua tu le tino o le tagata i luga o le eleele. E le mafai ona lagona le vevela. O loo malulu pea lima ma vae. O le a le mea e sili atu, o le faʻalagolago i le faʻavevela eletise i le taumalulu. E sili atu le faʻaaogaina o le eletise. O le mea lea, o le faʻaogaina o le ea malulu mo le faʻamafanafanaina i le taumalulu e le o se filifiliga sili lea.

 


Taimi meli: Apr-20-2023