itulau_fanua

O le a le mea e te manaʻomia ona e iloa e uiga i ituaiga eseese o le PV System?

Ituaiga eseese ole Solar PV

I aso nei, ua to'atele tagata e manana'o e tu'ufa'atasia le pamu vevela o le ea ma le Solar PV system e fa'asaoina atili ai le malosi. A'o le'i faia lena mea, se'i o tatou a'oa'oina ni fa'amatalaga e uiga i le eseesega i le va o ituaiga PV system.

 

E Tolu Ituaiga Ta'uta'ua ole Solar PV Systems:

Grid Feso'ota'i po'o Fa'aoga-Fesoasoani Faiga

Faiga Tuto'atasi

Faiga Fa'atosina

Tatou Su'esu'e Ituaiga e Tolu o Faiga PV i Auiliiliga:

1. Faiga Feso'ota'i Grid

E le mana'omia le teuina o maa e fa'apipi'i i le masi. Ae ui i lea, e mafai lava ona fa'aopoopo se maa i se fa'aogaina o le la.

 

(A) Faiga PV Feso'ota'i Grid e aunoa ma le ma'a

O se faiga e feso'ota'i i le grid o se fa'apipi'i fa'avae lea e fa'aogaina ai se fa'alili feso'ota'iga. E fetaui lelei mo i latou o loʻo manaʻo e filifili mo le faʻapipiʻiina o le la mo le faʻaogaina o fale. E mafai ona fa'amanuiaina tagata fa'atau mai le fuaina o upega. Ole mita ole upega e mafai ai ona toe fa'asa'o so'o se malosi fa'asili ile fa'asologa. I lenei auala, e tatau i tagata faatau ona totogi naʻo le eseesega o le malosi latou te faʻaogaina. O se faiga e fesoʻotaʻi i le grid e iai paneta o le la e faʻafefe ai le susulu o le la, ona liua lea i le sao saʻo (DC). O le DC e fa'aaogaina e le fa'aogaina o le la e fa'aliliuina ai le malosi DC i le fa'aogaina o le taimi nei (AC). O le AC e mafai ona fa'aogaina e masini fale i le auala lava e tasi latou te fa'alagolago i se faiga fa'asologa.

 

O le aoga tele o le fa'aogaina o se faiga e feso'ota'i i le grid o le taugofie lea nai lo isi ituaiga PV system. E le gata i lea, e ofoina atu le fetuutuuna'i o mamanu aua e le mana'omia e le faiga le fa'amalo uma o uta a le aiga. O le fa'aletonu autu o se faiga e feso'ota'i i le grid o le le ofoina atu lea o se puipuiga mai fafo.

 

(B) Faiga PV Feso'ota'i Grid ma Ma'a

O le fa'aaofia ai o le maa i totonu o le grid PV system e maua ai le malosi tuto'atasi mo le aiga. E mafua ai le faʻaitiitia o le faʻalagolago i le eletise eletise ma le malosi o faleoloa faʻatasi ai ma le faʻamautinoa e mafai ona maua le eletise mai le faʻaogaina pe a le lava le malosi o le la.

 

2. Faiga Tutoatasi

O se faiga PV tu'utasi (e ta'ua fo'i o le fa'aogaina o le la) e le o feso'ota'i i le fa'asologa. O le mea lea, e manaʻomia ai se fofo e teu ai maa. O faiga PV tu'ufa'atasi e aoga mo nu'u i tua e faigata ona fa'afeso'ota'i ile faiga fa'ata. Talu ai, o nei faiga e le fa'alagolago i le teuina o le eletise, e fetaui lelei mo le fa'aolaina o fa'aoga e pei o pamu vai, ili fa'alelei, ma faiga fa'avevela o le la. E taua tele le mafaufau i se kamupani ta'uta'ua pe afai o lo'o e fuafua e alu mo se PV system tuto'atasi. E mafua ona o se kamupani fa'amautu o le a fa'auluina fa'amaonia mo se vaitaimi umi atu. Ae peita'i, afai o lo'o fa'atatau i faiga tu'utasi mo le fa'aogaina e le aiga, e tatau ona fa'atulagaina i se auala e mafai ai ona fa'afetaui mana'oga o le malosi o le aiga fa'apea ma mana'oga e fa'atumuina ai maa. O nisi o faiga PV tuto'atasi e iai fo'i afi fa'apipi'i fa'apipi'i e fai ma fa'aopoopoga fa'aopoopo.

 

Ae ui i lea, o sea faatulagaga e mafai ona taugata le faʻatulagaina ma le tausia.

 

O le fa'aulu e feso'ota'i ma faiga fa'aola PV tuto'atasi e mana'omia le siaki faifaipea fa'asaga i le pala ma le maualuga o le eletise eletise.

 

3. Faiga PV fa'afefiloi

O le hybrid PV system o se tu'ufa'atasiga o le tele o puna'oa e fa'aleleia ai le avanoa ma le fa'aogaina o le paoa. O sea faiga e mafai ona fa'aogaina le malosi mai puna'oa e pei o le matagi, la, po'o le hydrocarbons. E le gata i lea, o faiga PV hybrid e masani ona lagolagoina i se maa e faʻateleina le lelei o le faiga. E i ai tulaga lelei eseese o le faʻaaogaina o le hybrid system. O le tele o puna'oa o le malosi o lona uiga e le fa'alagolago le faiga i so'o se puna malosi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le fetaui le tau e maua ai le malosi o le la, e mafai e le PV array ona faʻatumu le maa. E fa'apena fo'i, afai e savili pe puaoa, e mafai e le uila afi ona fa'afeiloa'i mana'oga o le tauina o le ma'a. E sili ona fetaui lelei faiga PV Hybrid mo nofoaga tu'ufua ma fa'atapula'aina feso'ota'iga.

 

E ui lava i mea lelei o loʻo i luga, e iai nai luʻitau e fesoʻotaʻi ma se faiga hybrid. Mo se faʻataʻitaʻiga, e aofia ai se mamanu lavelave ma le faʻapipiʻiina. E le gata i lea, o le tele o punaoa o le malosi e mafai ona faʻateleina le tau i luga.

 

Fa'ai'uga

O faiga PV eseese o lo'o talanoaina i luga e aoga i vaega eseese o fa'aoga. Pe a filifili e faʻapipiʻi se tasi faiga, matou te manaʻo e fautuaina le Grid-Connected PV Systems e aunoa ma le Baʻa, pe a uma ona faapaleni tau ma le malosi.


Taimi meli: Tes-31-2022