itulau_fanua

Pamu vevela fesoasoani i le la——Vaega 1

1

\O se pamu vevela fesoasoani i le la (SAHP) o se masini e fa'atusalia ai le tu'ufa'atasia o le pamu vevela ma le fa'amama o le la i totonu o se faiga tu'ufa'atasi. E masani lava o nei tekinolosi e lua e fa'aoga eseese (pe na'o le tu'u tutusa) e maua ai le vai vevela. I lenei faiga e fa'atino ai e le fa'amama vevela o le la le galuega a le puna vevela maualalo ma o le vevela e gaosia e fa'aaogaina e fafaga ai le pamu vevela. O le sini o lenei faiga o le maua lea o COP maualuga ona maua ai lea o le malosi i se auala sili atu ona lelei ma taugofie.

E mafai ona fa'aogaina so'o se ituaiga o la'au vevela (pepa ma paipa, roll-bond, heat pipe, thermal plates) po'o hybrid (mono/polycrystalline, thin film) fa'atasi ma le pamu vevela. E sili le fa'aogaina o le fa'aogaina o le 'eletise panel aua e mafai ai ona ufiufi se vaega o le mana'omia o le eletise o le pamu vevela ma fa'aitiitia ai le fa'aogaina o le eletise ma fa'atupu ai le fesuiaiga o tau o le faiga.

Fa'atonuga

O le faʻaogaina o tulaga faʻaogaina o lenei faiga o le faʻafitauli autu lea, aua e lua faiga faʻafeagai o le faʻatinoga o vaega laiti e lua: e ala i se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaitiitia o le vevela o le sua galue e faʻateleina ai le vevela. lelei o le la o le la ae o le faʻaitiitia o le faʻatinoga o le pamu vevela, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le COP. O le fa'amoemoega mo le fa'ata'ita'iga e masani lava o le fa'aitiitiga o le fa'aogaina o le eletise o le pamu vevela, po'o le malosi muamua e mana'omia e se fa'aula fa'aausilali lea e tu'uina atu ai le uta e le o ufiufiina e puna fa'afouina.

Fa'atonuga

E lua faʻatulagaga talafeagai o lenei faiga, lea e iloga i le i ai poʻo le leai o se vai vavave e feaveaʻi le vevela mai le laulau i le pamu vevela. O masini e ta'ua o le fa'a'au'au-fa'alautele e masani lava ona fa'aogaina le vai e fa'afefe ai le vevela, fa'afefiloi ma le vai fa'a'aisa (e masani lava o le glycol) e 'alofia ai fa'alavelave fa'atupu aisa i le vaitau o le taumalulu. O masini e ta'ua o le tuusa'o-fa'alauteleina e tu'u sa'o ai le sua fa'aaisa i totonu o le ta'amilosaga fa'alelei o le vaega vevela, lea e fai ai le suiga o vaega. O lenei faʻatulagaga lona lua, e ui lava e sili atu ona faigata mai se tulaga faʻapitoa, e tele mea lelei:

(1) sili atu le fesiitaiga o le vevela e gaosia e le vaega vevela i le sua galue lea e aofia ai le sili atu le lelei o le vevela o le evaporator, e fesoʻotaʻi ma le leai o se vai vavalo;

(2) o le i ai o se vai evaporating e mafai ai ona tufatufaina atu le vevela tutusa i totonu o le potu vevela ma se taunuuga o le faateleina o le lelei o le vevela (i tulaga masani o le faʻaogaina o le la, o le faʻaogaina o le vevela i le lotoifale e faʻaitiitia mai le ulu i le fafo o le vai ona o le sua. faateleina le vevela);

(3) fa'aogaina o le la'au fa'ato'aga, fa'aopoopo i le lelei o lo'o fa'amatalaina i le vaega muamua, e fa'atuputeleina le malosi o le eletise o le laulau (mo iloiloga tutusa).

Fa'amatalaga:

O nisi o tala e aumai mai le Initaneti. Afai ei ai se soliga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou e tape. Afai e te fiafia i oloa pamu vevela,fa'amolemole lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi le kamupani pamu vevela ole OSB,o matou o lau filifiliga sili.


Taimi meli: Sep-28-2022