itulau_fanua

R290 Pa'u vevela e pa'u le R32 i le lelei

Tala vaivai 1

A'o fa'ateteleina le mana'oga o le lalolagi mo pamu vevela, o se tala fa'asolopito lauiloa e uiga i le le atoatoa o le propane (R290) pe a fa'atusatusa i fa'ata'ita'iga f-gas ua fa'amaonia e fa'amaumauga fa'amaonia i luga o le lua A +++ pamu vevela o lo'o fa'aalia ai le 21-34% le fa'aleleia atili o le R32 iunite. .

 

O lenei faʻatusatusaga na faia e le Dutch inventor ma le faufautua pamu vevela, Menno van der Hoff, Ofisa Sili o Pulega o TripleAqua.

 

Na faʻasoa e Van der Hoff ana faʻamatalaga faʻapitoa i le maketi o le pamu vevela i le lalolagi atoa ma le taulaʻi atu i le vaega o le pusaaisa faʻanatura i le taimi o le 'Heat Pump Market Trends' i le fonotaga a le ATMO Europa talu ai nei na faia i Brussels, Peleseuma mai ia Novema 15- 16. ATMO Europa na faʻatulagaina e ATMOsphere, lomitusi o Hydrocarbons21.com.

 

Fa'atusatusaina o le R290 ma le R32 pamu vevela lelei

Na fa'atusatusa e Van der Hoff ni pamu vevela se lua e fa'ate'aina ai le tala fa'atusa nai lo pamu fa'aaisa fa'anatura e le'o lelei pei o le f-gas. Mo lenei faʻamalositino, na ia filifilia se maketi e taʻitaʻia A +++ vevela R32 pamu ma se European Heat Pump Association (EHPA) - faʻamaonia Austrian R290 pamu vevela. Sa fa'aogaina fa'amaumauga fa'amaonia e fa'atusatusa ai iunite.

 

I le 35 ° C (95 ° F), o le Seasonal COP (SCOP) o le R32 iunite o le 4.72 (η = 186%), ae o le R290 iunite sa i ai le SCOP o le 5.66 (η = 226%) i lenei vevela (a 21). % faaleleia). I le 55 ° C (131 ° F), e faʻalauteleina le va ma le R32 iunite faʻaalia se SCOP o le 3.39 (η = 133%) ma le R290 tasi 4.48 (η = 179%). O lona uiga o le iunite R290 e 34% sili atu le lelei i lenei vevela.

 

Na manino lava o le propane unit na sili atu nai lo le R32 iunite, na faaiu ai Van der Hoff. "O le fesili e tatau ona itiiti le lelei o le pusaaisa masani [nai lo iunite f-gas] e le lagolagoina e faʻamaumauga."

Fa'alavelave mana'omia

Van der Hoff faʻasoa faʻamatalaga maketi o loʻo faʻaalia ai le faʻatupulaia pea o maketi i le lalolagi atoa o pamu vevela i le sefulu tausaga talu ai. Talu ai e leʻi matua le maketi, o loʻo faʻamoemoeina le "tuputupu aʻe paʻu", na ia faʻamatalaina. I totonu o le isi sefulu tausaga, o lenei maketi o loʻo faʻamoemoe e faʻatolu i le fa taimi le tele o loʻo iai nei.

 

I le 2022, e sili atu i le 100% le faʻatupulaia o loʻo faʻamoemoeina i nisi o atunuʻu gaosiga tetele e pei o Siamani, Netherlands ma Polani ma le faʻatupulaia o Italia e faʻamoemoe e 143% o faʻatauga o loʻo i ai nei, faʻasoa Van der Hoff, faʻavae i luga o lipoti eseese o pisinisi. Ia Aukuso 2022, na resitalaina e Siamani le tele o pamu vevela nai lo le tausaga atoa 2021. O le gafatia sili mo le tuputupu aʻe o Farani, o lana tala lea.

 

O lo'o fa'atupula'ia fo'i le fa'atauina o pamu vevela fa'anatura - o le 9.5% fa'atupu fa'aletausaga fa'aletausaga (CAGR) o lo'o fa'amoemoeina mai le 2022 i le 2027 (tupu mai le $5.8 miliona i le $9.8 miliona). O le faʻatupulaia tele o loʻo faʻamoemoeina i pamu vevela CO2 (R744) i le 200-500kW (57-142TR), e tusa ai ma faʻamatalaga na faʻasoa e Van der Hoff. Afai e te faʻatusatusaina lenei ata ma le isi, mai le Copeland's Catalog. E mafai ona e siakiina o le R32 poʻo le R410 o loʻo galue teutusi ma le R290, o le paleni o loʻo faʻatulagaina manino ma le R290.

O le lumanaʻi e masani lava

O le tele o CFO (Chief Financial Officers) e suia a latou vaʻaiga mo tupe faʻaalu umi ona o le F-Gas Regulation ma le faʻasaina o loʻo faʻatulagaina, o pusaaisa faʻanatura ua avea ma filifiliga sili atu ona manaia, o le faʻamalamalamaga a Van der Hoff. E mafua ona o le fa'atupula'ia o le le mautonu e uiga i f-kasa ma o latou aafiaga i le siosiomaga.

"O le a vave ona ulufale atu i le maketi le pusaaisa natura," o le tala lea a Van der Hoff. Na ia faʻamoemoe o lenei maketi e matua i le amataga o le 2027. "R32 ma R410A o le a mou atu ma o le tele o mea o le a suia i le propane," na ia valoia.

O lo'o fa'amoemoe fo'i Van der Hoff i le tele o fa'a'a'a'a'a ea fa'asoa propane i le maketi ma e talitonu o lo'o i ai le malosi tele mo pamu vevela CO2 i le tulaga maualuga i le maualuga. Ua ia va'ai fo'i ua sili atu ona ta'uta'ua vaifofo fa'avevela a itumalo fa'ale-natura.

I le fa'ai'uga fa'ai'u a Van der Hoff, na ia valoia ai le lumana'i a le vaega e faia'ina ma manumalo e fa'atatau i fa'amaoniga. O faiga fa'aa'aisa fesuisuia'i (VRF) sa i totonu o le koluma a le au fai'a'ina ma meafaigaluega fa'aaisa faanatura e fa'atumuina ai le koluma a le au manumalo.

 

Fa'amatalaga:

O nisi o tala e aumai mai le Initaneti. Afai ei ai se soliga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou e tape. Afai e te fiafia i oloa pamu vevela R290, faamolemole lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi le kamupani pamu vevela OSB, o matou o lau filifiliga sili.


Taimi meli: Mati-01-2023