itulau_fanua

R290 EVI inverter pamu vevela 12kw

2

Matou te fiafia e faʻafouina le R290 EVI inverter heat pump 12kw ia oe.

E pei ona iai le tele o manaoga mo ia pamu vevela talu ai nei.

 

Ae, o nisi oa matou paaga ma masalosaloga e uiga i lenei R290 EVI inverter heat pump.

E pei ona latou manatu R290 o le Propane, o se kesi. Le mea e mu, e pa.

 

Ioe, o se tasi lea o vaega mo le R290 refrigerant, ae o se pusaaisa tele e maualalo le aafiaga o le tau ona e le o mu mo le vevela ae faʻaaogaina i le taamilosaga o le ausa. O le propane o se tasi o mea fa'aaisa fa'anatura hydrocarbon ma i le tele o auala o le propane e pei o se pusaaisa e tutusa ma le CO2. O se vaega o le fa'avasegaga fa'anatura fa'aa'aisa e maualalo le GWP (global warming potential), o le a le fa'atulafonoina tapula'a ma e avanoa lautele i tau maualalo.

I le avea ai o se pusaaisa mama nai lo se faʻafefiloi e pei o le HFO e lua tulaga lelei. Muamua, e leai se fa'ase'e e maua ai se pamu vevela lelei. Lona lua, o le faiga e mafai ona topped i luga e aunoa ma le aafia ai le paleni refrigerant ma o lea e faagaoioia. I le taimi nei e tutusa ma le CO2.

O pamu vevela propane e fetaui lelei mo manaʻoga tau vevela. O le matou pamu vevela propane e ta'ua o le 'Aspen' ma e lelei mo fa'aoga laiti - taugofie, maualalo kaponi ma sili atu le vevela.

 

O le lelei e pei ona fuaina e le COP e maaleale i le tafe o le vevela ma e le maaleale i le toe faʻafoʻi o le vevela o le faʻafeagai lea o le CO2 e le faitio. O pamu vevela propane e masani ona fa'aoga ile 60C ma lalo ole tafe ile mea moni ole CO e tusa ma le 2.8. Ole maualuga ole CO e mafai ile maualalo ole vevela ole tafe.

 

O le fetuutuuna'i i le toe fo'i o le vevela, i le va o le 30 ma le 50C, e talafeagai ai le propane mo faiga fa'aletonu, maualalo DT. E ui lava i lea, toetoe lava o faiga uma o le a manaʻomia ni suiga i le filifilia o le vevela, faʻatonutonu valve ma manatu. E moni lenei mea i so'o se pamu vevela o lo'o sui ai se fau kasa fossil.

 

Matou te fiafia e ofoina atu faʻamatalaga faʻamatalaga faʻapitoa e uiga i le pamu vevela inverter R290 EVI, faʻafesoʻotaʻi i matou i le taimi nei.


Taimi meli: Ian-06-2023