itulau_fanua

Na fa'afefea ona avea Polani ma maketi o pamu vevela i Europa

1 ('oa)

Faatasi ai ma le taua i Iukureini e faʻamalosia tagata uma e toe mafaufau i a latou fuafuaga malosi ma taulaʻi i le faʻaumatiaina o suauu faʻaulufale mai a Rusia, aʻo faʻatumauina mea o totoe mai le gafatia o le sapalai o le malosi, o le agaʻi atu i auala o loʻo ausia ni sini faʻavae malosi i le taimi e tasi . O le vaega o pamu vevela Polani e foliga mai o loʻo faia naʻo lena.

O loʻo faʻaalia le televave o le tuputupu aʻe o pamu vevela i Europa i le 2021 ma le faʻalauteleina o le maketi e 66% i le aotelega-sili atu i le 90,000 iunite faʻapipiʻi e oʻo atu i le aofaʻi o le sili atu i le 330,000 iunite. I tagata ta'ito'atasi, e tele atu pamu vevela na fa'apipi'iina i le tausaga talu ai nai lo isi maketi fa'aola fa'aola fa'aola, pei o Siamani ma Peretania.

Ona o le fa'alagolago o Polani i le koale mo le fa'amafanafanaina, na fa'apefea ona ausia e le maketi pamu vevela Polani se fa'atupulaia mata'ina? O fa'ailoga uma e fa'asino i faiga fa'avae a le malo. E ala i le sefulu tausaga o Polokalama Ea Mama lea na amata i le 2018, o le a tuʻuina atu e Polani latalata i le € 25 piliona mo le suia o faiga faʻamafanafana koale tuai i isi mea mama ma faʻaleleia atili le malosi.

I le faaopoopo atu i le tuʻuina atu o fesoasoani, o le tele o itulagi i Polani ua amata ona faʻateʻa ese le faʻavevelaina o koale e ala i tulafono faatonutonu. A'o le'i o'o i na fa'ataga, sa fa'atauva'a fua fa'apipi'iina o pamu vevela ma fa'atapula'aina le fa'atupulaia i le tele o tausaga. O lo'o fa'aalia ai e mafai e faiga fa'avae ona faia se suiga tele i le ta'ita'iina o le maketi i le fa'avevela mama mai le fa'aleagaina o faiga fa'avevela suau'u.

E tolu lu'itau o lo'o tumau pea ona fo'ia mo le fa'aauauina o le manuia. Muamua, ina ia sili ona aoga pamu vevela i le tulaga o le puipuiga o le tau, e tatau ona faʻaauau le gaosiga o le eletise i luga o le ala agai i le (vave) faʻapalapala.

Lona lua, o pamu vevela e tatau ona avea ma elemene o le faʻaogaina o le tino, nai lo le faʻalavelave i le maualuga o le manaʻoga. Mo lenei mea, o tau fa'amalosi ma fofo atamai e faigofie lava ona fa'aleleia ae e mana'omia le fa'atonuga fa'atulafonoina fa'apea fo'i le silafia e tagata fa'atau ma le naunau o alamanuia e alu i le maila fa'aopoopo.

Lona tolu, e tatau ona faia ni faiga fa'agasolo e 'alofia ai fa'alavelave fa'alavelave sapalai ma ia fa'atumauina le lava o tagata faigaluega tomai. Polani o loʻo faʻatulagaina lelei i vaega uma e lua, o lea ua avea nei ma atunuʻu faʻapisinisi ma sili atu aʻoaʻoga faʻapitoa.


Taimi meli: Oke-21-2022