itulau_fanua

E fa'afefea ona galue le fa'amalulu geothermal?

Na'o le toe fa'amanatu, e galue le fa'avevela o le geothermal e ala i le fa'aosoina o le sua o le vevela i totonu o se matasele o paipa i lalo ifo po'o lata ane i lou fale. O lenei mea e mafai ai e le vai ona aoina le malosi vevela o loʻo teuina i le eleele mai le la. E aoga lelei lenei mea e oo lava i le taumalulu sili ona malulu ona o le eleele i lalo ifo o le aisa e tumau i le 55 tikeri Fahrenheit i le tausaga atoa. O le vevela e toe fa'afo'i atu i totonu o le pamu ona tufa tutusa lea i lou fale e fa'aaoga ai lau alavai.

Ia, mo le fesili tele: e faʻafefea foi e le pamu vevela e tasi e faʻamafanafanaina lou fale i le taumalulu e maua ai foi le AC mo le taumafanafana?
O le mea moni, o le fa'agasologa o le vevela e galue i tua. O le fa'amatalaga puupuu lenei: A'o fa'asalalau le ea i totonu o lou fale, o lau pamu vevela e aveese ai le vevela mai le ea ma fa'afeiloa'i atu i le sua o lo'o tafe i le eleele.

Ona o le eleele e maualalo le vevela (55F), e alu ese le vevela mai le sua i le eleele. O le aafiaga o le agi malulu o le ea i totonu o lou fale o le taunuuga lea o le faagasologa o le aveesea o le vevela mai le ea taamilo, faaliliu atu lena vevela i le eleele, ma toe faafoi atu le ea malulu i lou fale.

Ose fa'amatalaga umi teisi: E amata le ta'amilosaga pe a fa'ateleina e le compressor i totonu o lau pamu vevela le mamafa ma le vevela o le pusaaisa. O lenei pusaaisa vevela e alu i totonu o le condenser, lea e faʻafesoʻotaʻi ma faʻafeiloaʻi ai le vevela i le vai matasele eleele. O le vai lea e fa'ata'amilo i totonu o lau paipa fa'aeleele lea e fa'asa'oloto ai le vevela i le eleele.

Ae toe foi i le pamu vevela. A maeʻa ona tuʻuina atu le vevela i matasele o le eleele, e alu le pusaaisa i totonu o le valve faʻalautele, lea e faʻaitiitia ai le vevela ma le mamafa o le pusaaisa. O le pusaaisa malulu lea e alu atu i totonu o le pusa evaporator e fa'afeso'ota'i ma le ea vevela i totonu o lou fale. O le vevela mai le ea i totonu e mitiia e le pusaaisa malulu ae na o le ea malulu. E toe fai lenei ta'amilosaga se'ia o'o lou fale i le vevela e te mana'o ai.

Fa'amafanafanaga geothermal


Taimi meli: Mati-16-2022