itulau_fanua

Faletalimalo Ea e fa'asusu vai fa'auiga pamu vevela

1

Fautuaga1: Faʻamamaina o faʻamama

 

I le faʻaopoopoga i le faʻamafanafanaina, e mafai foi ona tuʻuina atu le pamu vevela i totonu o le fale, faʻamafanafana vai malulu i se taimi puupuu. Ina ia faʻatagaina nisi uo e faʻaaoga vai vevela mama, o meafaigaluega o loʻo i ai se vai vai i totonu poʻo fafo, lea e mafai ona faʻamama le vai paipa vevela e aveese ai mea leaga i totonu o le vai. Ona o le umi o le faʻamamaina o le vai, o le a faʻaputuina mea leaga i totonu o le vai, faʻaputuina fua faʻaputuina i le tulaga tutotonu o le faamama, mafua ai le faʻalavelave i le alavai pamu vevela, e aʻafia ai le galuega masani a le pamu vevela. O le mea lea, i le taimi o le tausiga, o le fua i totonu o le faamama e tatau ona faʻamamaina muamua, ina ia mafai ona sili atu le lamolemole le vaega o le vai o le pamu vevela.

 

Fautuaga2: Leai le Disassemble

 

O le fausaga i totonu ole pamu vevela puna ea e lavelave, ma o meafaigaluega e patino i masini masini. E faigata ona fa'aleagaina le masini i totonu o le masini. O le mea lea, faʻasalalaule o vaega i totonu ole masini e fa'asaina ile tausiga. Pe a tausia le pamu vevela puna ea, e tatau ona gauai atu i le sapalai malosiaga o le iunite pamu vevela, ina ia mautinoa e toe faaleleia vaega pe a tape le sapalai eletise.

 

Fautuaga3: Valve ma le vaega e pulea

 

E tele iunite i le pamu vevela puna ea. O iunite taʻitasi o le faʻamaoniga lea o le galuega masani a le masini. E tatau ona fa'amama fa'amama i so'o se taimi. Ole filogia ole suau'u ole a fa'atupuina ile pusi pe a fa'aoga le masini mo se taimi umi. E mafua lenei mea ona o le tafe o le pusaaisa i totonu o le iunite, o lea o le a faʻaitiitia ai le faʻamafanafanaina o meafaigaluega. O le mea lea, o le gauai atu i le matauina o tau o loʻo faʻaalia i le ogatotonu o le faʻatonuga o le vevela ma le suʻeina o le vevela vevela e mafai ona faʻaitiitia ai faʻalavelave le manaʻomia i le tausiga o meafaigaluega.

 

Fautuaga4: Fua o le mamafa

 

I le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le faʻavevelaina o pamu vevela, o le a faʻapipiʻi se fua faʻamalosi i luga o le alavai. E tatau i tagata fa'aoga ona siaki le mamafa o le fua o le mamafa mai lea taimi i lea taimi. E masani lava, o le mamafa o le fua o le mamafa o le 1-2 kilokalama. A maualalo tele le mamafa, e tatau ona toe faʻatumu le vai.

 

E le gata i lea, o le faamamaina o le condenser o se vaega taua o le tausiga o pamu vevela puna ea. O le fa'amama fa'alua i le vai fa'amama po'o le vai paipa e mafai ona a'afia ai le fa'agaioiga masani o masini. O le gauai atu i vaega o loʻo i luga i le tausiga o meafaigaluega e mafai ona faʻafaigofie ai le tausiga, ae sili atu le tausiga o iloiloga ma metotia e manaʻomia foi ona faʻatalanoa tagata tomai faapitoa.


Taimi meli: Apr-20-2023