itulau_fanua

E o'o mai pamu vevela i le setete o Uosigitone

1. Pumu vevela-EVI

O fale fou ma fale mautotogi i le setete o Uosigitone o le a manaʻomia le faʻaogaina o pamu vevela e amata ia Iulai a sau, faʻafetai i se faiga faʻavae fou na pasia i le vaiaso talu ai e le Evergreen State Building Code Council.

 

O pamu vevela o le faʻavevelaina ma le malulu e mafai ona suitulaga e le gata o ogaumu faʻalenatura e faʻaosoina ai le kesi ma vai faʻavevela, ae faʻapea foʻi ma le le lelei o le ea malulu. Faʻapipiʻi i fafo o fale o tagata, latou te galulue e ala i le feʻaveaʻi o le malosi vevela mai le tasi nofoaga i le isi.

 

O le faaiuga a le Washington Building Code Council ua mulimulitaʻi i se faiga tutusa na pasia ia Aperila e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o pamu vevela i fale faʻapisinisi fou ma fale tetele mautotogi. I le taimi nei, i le faʻalauteleina o le faʻatonuga e aofia uma ai fale fou nofomau, fai mai le au lagolago i le siosiomaga o Uosigitone o loʻo i ai nisi o tulafono faufale sili ona malosi a le atunuʻu e manaʻomia ai mea eletise i le fausiaina fou.

"Na faia e le State Building Code Council le filifiliga saʻo mo Washingtonians," o le tala lea a Rachel Koller, o le pule sili o le malosi mama Shift Zero, i se faʻamatalaga. "Mai se vaaiga tau tamaoaiga, tutusa, ma le gafataulimaina, e talafeagai le fausia lelei, fale eletise mai lava i le amataga."

 

O le tulafono a le pulega a Biden, na pasia ia Aukuso, o le a maua ai le faitau piliona o tala i lafoga faʻaalu mo pamu vevela fou amata i le tausaga fou. Fai mai tagata popoto e mana'omia nei tupe e aveese ai fale mai suau'u fa'atosina ae o'o atu i le eletise e fa'aolaina e mea fa'afouina. O le tele o fale i Uosigitone ua uma ona faʻaogaina le eletise e faʻamafanafana ai o latou fale, ae o le kasa masani e tusa ma le tasi vaetolu o faʻamafanafana fale i le 2020. O le faʻavevela mo fale nofoia, pisinisi, ma fale gaosi oloa e maua ai le toeitiiti atoa le kuata o le faʻaleagaina o le tau a le setete.

 

Patience Malaba, faatonu sili o le nonprofit Housing Development Consortium a Seattle, na ia taʻua le manaʻomia fou o pamu vevela o se manumalo mo le tau ma mo fale e sili atu ona tutusa, talu ai o pamu vevela e mafai ona fesoasoani i tagata e sefe i pili o le malosi.

 

"O tagata uma o Uosigitone e tatau ona mafai ona nonofo i fale saogalemu, soifua maloloina, ma taugofie i nuu gafataulimaina ma maufetuunaʻi," o lana tala lea ia te aʻu. O le isi la'asaga, na ia fa'aopoopo mai ai, o le a tu'u ese e Uosigitone fale o lo'o iai nei e ala i le toe fa'aleleia.


Taimi meli: Tes-31-2022