itulau_fanua

pamu vevela R152a

1

Ina ia faʻafouina i le lanu meamata ma le malosi fou, na tuʻuina atu e le OSB le pamu vevela fou R152a.

 

Atonu e te fesili, o le a le R152a?

O le faʻamatalaga lea e mafai ona fesoasoani mo se manatu sili atu.

 

O le R152a e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻamalosi i aerosol, e pei o se mea faʻafefe, poʻo se vaega o faʻafefiloi faʻafefete, peitaʻi, o lona faʻavasegaina o se pusaaisa e mumu e faʻatapulaʻaina lona faʻaogaina i totonu o taavale afi ma pisinisi. Ae ui i lea, o le lafoga faaSipaniolo talu ai nei o pusaaisa greenhouse fluoridated (faatasi ai ma le GWP sili atu nai lo le 150), faʻapea foʻi ma tapulaʻa na tuʻuina atu e le F-Gas tulafono faatonutonu i le feagai ai ma le vevela o le lalolagi, ua mafua ai le toe faʻafouina o le fiafia i mea faʻafefe mu, ma e sili atu le maualuga. pusaaisa oona e pei ole ammonia.

O le Polyurethane po'o le R152a o se vaila'au mama fluoridate fa'atasi ai ma se fa'atulagaga tutusa ma le R134a. O loʻo i ai se vaʻa mamafa o le ausa e tutusa ma le R134a, faʻatasi ai ma naʻo le 2K, ma e tutusa uiga faʻainisinia, ma o lea e fetaui ma mea uma, vaega faʻalili, valve thermostatic, compressors ma suauu lubricating.

O le R152a e iai fo'i uiga maualuga o le thermodynamic i le R134a ma le Fossa. O le faʻafefe o le vevela o le pusaaisa i evaporators ua faʻateleina e tusa ma le 20% ona o le sili atu o meatotino faʻaletino o le R152a faʻatusatusa i le R134a. Ona o le maualalo o le kesi viscosity, o le pa'u o le mamafa i laina suction o le a faʻaitiitia i le 30%. O le mamafa o le mole mole maualalo o le R152a e maua ai le vevela maualuga o le fa'asao, o le maualuga maualuga o le volumetric o le compressor, ma le sili atu o le COP o le taamilosaga o le pusaaisa, faʻatasi ai ma le maualuga o le vevela o le 10K faʻatusatusa i le R134a.

Aisea tatou te manaʻomia ai pamu vevela R152a?

Talu ai e lanu meamata ma maualalo GWP, faʻapea foʻi ma le maualuga o le vai vevela faʻatusatusa ile R32.

Ma e lelei tele le sui o le pamu vevela vevela maualuga R134a.

 

Fa'afeso'ota'i matou i le taimi nei mo nisi fa'amatalaga.


Taimi meli: Ian-06-2023