itulau_fanua

Geothermal vs. Ea-Source Pamu vevela

Geothermal

O se isi mea e fa'asaoina ai le malosi i le ogaumu fa'amu suau'u masani, o le pamu vevela e lelei mo le tagata e ona le fale e fa'atatau i le tala fa'atatau o tupe. Ae e tatau ona e filifilia se pamu vevela puna ea taugofie pe teu i totonu o se geothermal system?

Fa'afefea ona galue pamu vevela

O se pamu vevela e galue i se auala e matua ese lava nai lo se ogaumu masani. Nai lo le susunuina o le suauʻu e maua ai le vevela, o le pamu vevela e naʻo le faʻanofoina o le vevela mai le tasi nofoaga (le "punaoa") i se isi nofoaga. O pamu vevela fa'apogai o le ea e aoina ma fa'aliliuina le vevela mai le ea a'o pamu vevela vevela e aoina ma fa'aliliuina le vevela mai le eleele. O ituaiga uma o pamu vevela e mafai foi ona galue o ni faiga malulu i le taumafanafana, faʻafeiloaʻi le vevela mai totonu i fafo. Pe a faatusatusa i ogaumu masani ma ea malulu, o pamu vevela e manaʻomia tele le malosi e faʻaogaina ma faʻaitiitia ai le faʻaleagaina.

Geothermal vs. Ea-Source Pamu vevela

I le tulaga o le lelei, geothermal pamu vevela e sili mamao atu nai lo faʻataʻitaʻiga puna ea. E mafua ona o le vevela o loʻo i lalo o le eleele e mautu pe a faʻatusatusa i le vevela o le ea i luga aʻe o le eleele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vevela o le eleele i le loloto o le 10 futu e foliga mai e tumau pea ile 50 tikeri Fahrenheit ile taumalulu atoa. I lenei vevela, o se pamu vevela o loʻo galue i le maualuga maualuga. O le mea moni, i totonu o le saʻo o le vevela, o pamu vevela e sili ona lelei e mafai ona faʻaogaina i le tusa ma le 250 pasene le lelei. O lona uiga o $1 uma e te fa'aalu ile eletise, e te maua le $2.50 ole vevela. Ae peita'i, a pa'u ifo le vevela i luga a'e o le eleele pe tusa ma le 42 tikeri, e amata ona fa'aletonu le fa'aogaina o pamu vevela fa'apogai. O le a amata ona fa'atupu le aisa i luga o le iunite i fafo, ma o le pamu vevela e mana'omia ona ulufale i se faiga fa'a'aisa le lelei e le aunoa e totogi ai. Talu ai o le pamu vevela o le geothermal o loʻo faʻaosoina le vevela mai se punavai ma se vevela faifaipea, o loʻo faʻaauau pea ona galue i lona tulaga sili ona lelei - pe a ma le 500 pasene le lelei. E faapena foi i le tau mafanafana pe a masani ona tumau le vevela o le eleele i le va o le 60 ma le 70 tikeri. E ui e mafai ona fa'agaoioi se pamu vevela fa'apogai o le ea e pei o se faiga fa'amafanafana lelei i le vevela, e fa'aitiitia le lelei pe a a'e le vevela, fa'apea, 90 tikeri pe maualuga atu. E tusa ai ma le EPA, o le geothermal heat and cooling system e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le malosi ma faʻaoso tutusa i le sili atu i le 40 pasene pe a faʻatusatusa i le pamu vevela ea, ma e sili atu i le 70 pasene pe a faʻatusatusa i mea masani faʻamafanafana ma mea faʻamafanafana.


Taimi meli: Feb-03-2023