itulau_fanua

Pamu vevela o le Geothermal Fesili Fai soo——Vaega 1

2

O le a le pamu vevela vevela?

O le pamu vevela (geothermal heat pump) (e ta'ua fo'i o le pamu vevela puna'ele'ele) ose fa'afouga fa'afouina i se ogaumu po'o se fa'avela. Ose vaega taua o le geothermal system.

O le geothermal system e faia i vaega tetele e 2:

  1. O se pamu vevela vevela o lo'o nofo i totonu o lou fale (e masani lava i le mea e masani ona nofo ai le ogaumu)
  2. O paipa i lalo o le eleele, e ta'ua o fa'amaufa'ailoga eleele, fa'apipi'i i lou fanua i lalo ifo o le laina aisa

O le eseesega autu i le va o ogaumu ma pamu vevela vevela o le puna vevela o loʻo faʻaaogaina e faʻamafanafana ai le fale. O se ogaumu masani e maua ai le vevela e ala i le susunuina o le suauʻu poʻo le kesi i totonu o lona potu faʻafefe, ae o se pamu vevela vevela naʻo le aveesea o le vevela mai le eleele ua uma ona iai.

E le gata i lea, e ui ina na'o le vevela o ogaumu ma ogaumu, o le tele o pamu vevela (pei o le Dandelion Geothermal) e mafai ona vevela ma malulu.

E fa'afefea ona galue le geothermal system?

I se faaupuga faigofie, o le geothermal system e toso mai ai le vevela mai le eleele e faʻamafanafana ai lou fale i le taumalulu, ma lafoaʻi le vevela mai lou fale i le eleele e faʻamafanafana ai i le taumafanafana. O lena faʻamatalaga atonu e foliga mai o se tala faʻasaienisi laitiiti, ae o geothermal system e faʻaoga tutusa ma le pusaaisa i lau umukuka.

Na'o ni nai futu i lalo o le aisa, o le eleele e tumau pea ~ 50 tikeri Fahrenheit i le tausaga. O se vaifofo e fa'atatau i le vai e taamilo i paipa i lalo o le eleele e mitiia ai le vevela o le eleele ma ave i totonu o le pamu vevela vevela.

O le vaifofo e fa'afesuia'i lona vevela ma le vai fa'aaisa i totonu o le pamu vevela. O le pusaaisa e fa'asua ma pasia i totonu o se compressor lea e fa'atuputeleina ai lona vevela ma le mamafa. Mulimuli ane, o le ausa vevela e ulu atu i totonu o se mea e sui ai le vevela lea e faʻafeiloaʻi ai lona vevela i le ea. O lenei ea vevela e tufatufa atu i le alavai o le fale ma fa'amafanafanaina i so'o se vevela e tu'u i luga o le fa'amalo.

 

E aoga pamu vevela geothermal i tau malulu?

Ioe, e mafai ma aoga lelei pamu vevela vevela ile tau malulu malulu. E ui e ono aafia tagata i suiga o vaitau i luga o le eleele, o le eleele i lalo ifo o le aisa e le afaina i le 50 tikeri.

 

Fa'amatalaga:

O nisi o tala e aumai mai le Initaneti. Afai ei ai se soliga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou e tape. Afai e te fiafia i oloa pamu vevela,fa'amolemole lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi le kamupani pamu vevela ole OSB,o matou o lau filifiliga sili.

 


Taimi meli: Iuni-25-2022