itulau_fanua

Po'o Pamu Vevela le Fofo Sa'o

4.

Pamu vevela i Peretania

Po'o Pamu Vevela le Fofo Sa'o?

O se pamu vevela, i se faaupuga faigofie, o se masini e faʻafeiloaʻi le vevela mai se puna (e pei o le vevela o le eleele i totonu o le togalaau) i se isi nofoaga (pei o le vai vevela o se fale). Ina ia faia lenei mea, o pamu vevela, e ese mai i fala, faʻaaogaina se vaega itiiti o le eletise ae masani ona latou ausia le 200-600% fua faʻatatau, ona o le aofaʻi o le vevela e gaosia e matua maualuga atu nai lo le malosi faʻaaogaina.

Le itiiti ifo i se tulaga, o latou lelei ma tau faʻamatalaina pe aisea ua avea ai i latou ma filifiliga lauiloa i Peretania i tausaga talu ai nei. O ni suiga lelei i suau'u fa'atosina ma e mafai ona fa'aitiitia tele ai au pili fa'aoga, pe sili atu fo'i, e maua ai sau tupe e ala i le Renewable Heat Incentive.

O pamu vevela e iai foi se sao taua i le ausiaina o le sini maualuga ole 2050 Net Zero a Peretania. Fa'atasi ai ma le fa'amoemoe e 19 miliona fa'apipi'i pamu vevela i fale fou e o'o atu i le 2050, o la latou matafaioi i le fa'aitiitia o le kasa a Peretania i totonu o le atunu'u ma le atunu'u ua matua fa'ateleina. E tusa ai ma se suʻesuʻega a le Heat Pump Association, o loʻo faʻamoemoeina o le siʻitia o le manaʻomia o pamu vevela e toetoe lava a faaluaina i le 2021. Faatasi ai ma le fuafuaga fou o le vevela ma fale, o loʻo faʻamoemoe e faʻateleina le faʻapipiʻiina o pamu vevela eseese e avea o se vaifofo fa'avevela kaponi maualalo. Na faasilasila mai e le malo o Peretania o le VAT i luga o le malosi o le malosi o le a soloia e amata ia Aperila 2022.

O le International Energy Agency, i la latou lipoti faʻapitoa lata mai, o loʻo faʻamamafaina e le tatau ona faʻatau atu ni pusa kesi fou pe a maeʻa le 2025 pe a manaʻomia le ausia o sini Net Zero i le 2050. O pamu vevela e faʻamoemoeina e sili atu, maualalo-carbon isi mea i le faʻamafanafanaina o fale i totonu. le lumana'i.

Ae ui i lea, pe a mafaufau i le faʻatauina o se pamu vevela, e tele mea e tatau ona mafaufau i ai, e pei o le nofoaga o lou fale ma pe e te manaʻo latou te faʻavevela vai vevela ile fale pe faʻamafanafana. E le gata i lea, o isi vaega e pei o le pamu vevela, le tele o lau togalaau, ma lau paketi e aafia ai foi le ituaiga faiga e sili ona fetaui mo lau talaaga: puna ea, puna eleele, poʻo le vai.

 


Taimi meli: Iuni-15-2022