itulau_fanua

O le a lava le vai vevela e maua ai e se pamu vevela mo ta'ele, ta'ele ma fa'amoemoega ile fale?

Faamafanafana ma vai

Faatasi ai ma le mamanu sa'o ma mea faigaluega, o mea uma e mana'omia ile vai vevela o le a tu'uina atu ile puna ea po'o le pamu vevela i le eleele ile tausaga atoa. O pamu vevela e maua mai ai le vai i le maualalo o le vevela nai lo faiga fa'afu. Nai lo le vai e mafai ona mu, ma e ono mata'utia, o le vai e gaosia e lava le vevela mo manaoga masani o aiga. O le fa'amoemoe o le fa'asaoina o tupe ma le malosi i le fa'aogaina o le ea po'o le eleele.

O faiga pamu vevela e fa'aogaina ai le vevela o le ea po'o le eleele e maua ai le fa'amafanafana fale ma le vai vevela. O pamu vevela puna'ea e mitiia le vevela maualalo mai le ea i totonu o se vai fa'aaisa. O lenei vai e tafe atu i totonu o se compressor, lea e faateleina ai lona vevela. O le sua vevela e tafe i totonu o se vili i le vai lea e faʻaaogaina i le faʻavevela ma vai vevela i totonu o lou fale. O pamu vevela puna'ele'ele e galue i se faiga tutusa ae nai lo lena, latou te mitiia le vevela mai le eleele e ala i matasele o lo'o i ai le vai o lo'o tanumia fa'alava pe tu'u sa'o i pu, e fuafua i le avanoa o lo'o e avanoa.

O le taimi lava e fa'amafanafanaina ai le vai e ala ile pamu vevela e teu i totonu o se tane ua sauni e fa'aoga. O lenei tane e mana'omia ona fa'amama lelei ina ia puipuia ai le vevela. Fa'atasi ai ma le fa'avela masani, e masani ona teuina le vai vevela i totonu o le atunu'u i le 60-65°C, peita'i o pamu vevela e masani lava ona na'o le fa'avevelaina o le vai i le tusa ma le 45-50°C, o lea e ono mana'omia ai fo'i le si'itia o le vevela i nisi taimi. O le tane vai e fa'aaogaina i pamu vevela o le eleele ma le ea e masani lava ona i ai se mea fa'amafanafana.

O le maualuga o le vevela o le vai vevela e faʻalagolago i le tele o mea, e pei o le ituaiga refrigerant o loʻo faʻaaogaina i le pamu vevela, le tele o le coil i totonu o le vai vevela, le faʻaaogaina, ma isi. O le suia o le pusaaisa e mafai ona mafua ai le pamu vevela e fa'agaoioi i le maualuga o le vevela ma le vai vevela e o'o atu i le 65°C, peita'i o faiga pamu vevela e le lelei tele i le maualuga o le vevela. O le tele o le vili i totonu o le tane e taua tele: afai e laʻititi tele le vili, o le a le oʻo le vai vevela i le vevela manaʻomia. A fa'aogaina se puna vevela po'o se pamu vevela fa'apogai e mana'omia le i ai o se vili fa'avela tele tele.


Taimi meli: Au-03-2022