itulau_fanua

International Energy Agency: pamu vevela e mafai ona ausia le 90% o le manaʻoga faʻavevela o le lalolagi, ma o lona faʻaosoina o le carbon e maualalo ifo nai lo le ogaumu kesi (Vaega 2)

Ua fa'aleleia atili le fa'atinoina o le pamu vevela

Mo le tele o fa'aoga fa'avevela, o le fa'asologa masani o le fa'atinoga o le pamu vevela (fa'asologa o le fa'asologa o le malosi fa'aletausaga, COP) ua fa'atupula'ia i le lata i le 4 talu mai le 2010.

E masani ona oʻo i le 4.5 poʻo le maualuga le kopi o le pamu vevela, aemaise lava i tau malulu e pei o le Metitirani ma le ogatotonu ma le itu i saute o Saina. I se isi itu, i le malulu tele o tau e pei o Kanata i matu, o le maualalo o le vevela i fafo o le a faʻaitiitia ai le malosi o le faʻatinoina o tekinolosi o loʻo avanoa nei i le averesi e tusa ma le 3-3.5 i le taumalulu.

I le tele o tausaga talu ai, o le suiga mai le le inverter i le inverter tekinolosi ua faʻaleleia atili le lelei. I aso nei, fa'atekonolosi fa'aliliu taimi e aloese ai mai le tele o le gau o le malosi e mafua mai i le taofi ma le amataga o le fa'aogaina o tekonolosi fa'avave, ma fa'aitiitia ai le maualuga o le vevela o le compressor.

O tulafono faatonutonu, tulaga faatonuina ma igoa, faapea foi ma le alualu i luma faatekinolosi, ua uunaia ai le faaleleia o le lalolagi. Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ua maeʻa ona faʻaluaina le maualuga o le malosi o le malosi, o le averesi o le tau o pamu vevela na faʻatau atu i le Iunaite Setete na siitia i le 13% ma le 8% i le 2006 ma le 2015.

I le faaopoopo atu i le faʻaleleia atili o le taamilosaga o le ausa (faʻataʻitaʻiga e ala i isi augatupulaga), afai e te manaʻo e faʻateleina le faʻatulagaina o le faʻasologa o le pamu vevela i le 4.5-5.5 i le 2030, e te manaʻomia ni fofo faʻaogaina (e faʻamalieina le malosi. fa'aogaina o le fale atoa) ma le fa'aogaina o pusaaisa e matua maualalo pe leai se malosi o le mafanafana o le lalolagi.

Pe a fa'atusatusa i mea fa'avela fa'avela, pamu vevela e mafai ona fa'amalieina le 90% o le mana'oga fa'avevela o le lalolagi ma maua ai se tulaga maualalo o le carbon footprint.

E ui lava o pamu eletise eletise e le sili atu i le 5% o le faʻavevelaina o fale i le lalolagi, e mafai ona sili atu nai lo le 90% o le faʻavevelaina o fale i le lalolagi i se taimi umi ma maua ai le faʻaitiitia o le carbon dioxide. E tusa lava pe mafaufau i le malosi o le kaponi i luga o le eletise, o pamu vevela e faʻaitiitia ai le carbon dioxide nai lo le faʻafefeteina o tekinolosi faʻavela kesi (e masani ona galue ile 92-95% le lelei).

Talu mai le 2010, faʻalagolago i le faʻaauau pea o le faʻaleleia atili o le faʻaogaina o le malosi o le pamu vevela ma le gaosiga o le mana mama, o le faʻaogaina o le pamu vevela ua faʻaleleia atili e 50%!

Talu mai le 2015, o le faiga faʻavae ua faʻavaveina le faʻaogaina o le pamu vevela

I Saina, fesoasoani fesoasoani i lalo o le faʻaogaina o le faʻaleagaina o le ea e fesoasoani e faʻaititia le tau o le vave faʻapipiʻiina ma meafaigaluega. Ia Fepuari 2017, na faalauiloa ai e le Matagaluega o le puipuiga o le siosiomaga o Saina fesoasoani mo pamu vevela puna ea i itumalo eseese o Saina (mo se faataitaiga, RMB 24000-29000 i le aiga i Beijing, Tianjin ma Shanxi). O Iapani e iai se fuafuaga faʻapena e ala i lana fuafuaga faʻasao malosi.

O isi fuafuaga e fa'apitoa mo pamu vevela puna'ele'ele. I Beijing ma le Iunaite Setete atoa, o le 30% o le tau muamua o tupe teufaafaigaluega e tauaveina e le setete. Ina ia mafai ona fesoasoani e ausia le sini faʻapipiʻiina o le 700 miliona mita o le pamu vevela puna, Saina na tuʻuina atu fesoasoani faʻaopoopo (35 yuan / m i le 70 yuan / M) mo isi fanua, e pei o Jilin, Chongqing ma Nanjing.

E mana'omia e le Iunaite Setete ni oloa e fa'ailoa ai le fa'atulagaina o le fa'ainitaneti ma le tulaga aupito maualalo o le malosi o le pamu vevela. O lenei faiga fa'avae Fa'aosoina e mafai ona fa'aleleia fa'alelei le fa'atinoga i le lumana'i e ala i le fa'amalosia o le tu'ufa'atasiga o pamu vevela ma le photovoltaic i le fa'aogaina e le tagata lava ia. O le mea lea, o le pamu vevela o le a faʻaumatia saʻo le paoa lanu meamata na gaosia i le lotoifale ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le eletise a le lautele.

I le faʻaopoopoga i tulaga faʻatulafonoina, o le faʻailoga o le faʻaogaina o le faʻamafanafanaga a Europa e faʻaaogaina ai le fua tutusa o le pamu vevela (a itiiti ifo i le Vasega A +) ma le faʻauna faʻafefe (e oʻo atu i le vasega A), ina ia mafai ona faʻatusatusa saʻo a latou faʻatinoga.

E le gata i lea, i Saina ma le EU, o le malosi o loʻo faʻaaogaina e pamu vevela o loʻo faʻavasegaina o le malosi faʻafouina faʻafouina, ina ia maua ai isi faʻamalosi, e pei o lafoga toe faʻaleleia.

O loʻo iloiloina e Kanata le manaʻoga faʻatulafonoina o se tulaga lelei e sili atu nai lo le 1 (e tutusa ma le 100% le faʻaogaina o meafaigaluega) mo le faʻatinoina o le malosi o tekinolosi faʻavevela uma i le 2030, lea o le a faʻasaina lelei uma faʻaupuina koale, suauʻu ma kesi-mu kesi. .

Fa'aitiitia pa puipui i le fa'aaogaina i maketi tetele, aemaise lava mo maketi toe fa'aleleia

E o'o atu i le 2030, e tatau ona fa'atoluina le fa'asoa o le vevela o fale e tu'uina atu e pamu vevela o le lalolagi. O le mea lea, e mana'omia e faiga fa'avae le fa'atalanoaina o pa puipui o filifiliga, e aofia ai le maualuga o tau fa'atau vave, tau fa'agaioiga ma fa'afitauli fa'agasolo o faufale o lo'o iai.

I le tele o maketi, o le mafai ona sefe i le tau fa'apipi'i o pamu vevela e fa'atatau i le fa'aaluina o le malosi (mo se fa'ata'ita'iga, pe a fesuia'i mai fala kesi i pamu eletise) e masani lava o lona uiga o pamu vevela e na'o le taugofie i le 10 i le 12 tausaga, pe afai e maualuga atu le faatinoga o le malosi.

Talu mai le 2015, o fesoasoani fesoasoani ua faʻamaonia le aoga i le faʻaitiitia o tau i luga o pamu vevela, amataina le atinaʻeina o maketi ma faʻavaveina a latou talosaga i fale fou. O le fa'aleaogaina o lenei fesoasoani tau tupe e ono fa'alavelave tele ai le fa'alauiloaina o pamu vevela, aemaise lava pamu vevela fa'apogai.

O le toe faʻaleleia ma le suia o mea faʻavevela e mafai foi ona avea ma se vaega o se faiga faʻavae, aua o le faʻavaveina o le faʻapipiʻiina i fale fou naʻo le a le lava e faʻatoluina le faʻatau atu o fale i le 2030. le tau faʻapipiʻi o pamu vevela, lea e mafai ona faʻatatau mo le 30% o le aofaʻi o le tau faʻafaigaluegaina o pamu vevela puna ea ma nofoia 65-85% o le aofaʻi o tau faʻafaigaluegaina o pamu puna.

O le fa'apipi'iina o pamu vevela e tatau fo'i ona va'ai le suiga o le eletise e mana'omia e fa'afetaui ai le SDS. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le filifiliga o le faʻafesoʻotaʻi i luga ole laiga o le solar photovoltaic panels ma auai i maketi tali manaʻoga o le a sili atu ona manaia pamu vevela.

International Energy Agency: pamu vevela e mafai ona ausia le 90% o le manaʻoga faʻavevela o le lalolagi, ma o lona faʻaosoina o le carbon e maualalo ifo nai lo le ogaumu kesi (Vaega 2)


Taimi meli: Mati-16-2022