itulau_fanua

Pamu vevela: 7 Itu lelei ma le le lelei-Vaega 3

Tala vaivai 3

7 Le lelei o le pamu vevela

O pamu vevela o se tasi lea o fofo faʻamafanafana fale e sili ona lelei e maua. Ae ui i lea, o le tupe maua muamua e mafai ona avea ma mea le lelei o le faia o lenei filifiliga. O lo'o lisiina atu i lalo nisi fa'aletonu e fa'atatau i le filifilia o se pamu vevela.

1. Tau maualuga i luma

O pamu vevela e tele le tau i luma, ae i le isi itu, o latou tau faʻaogaina e faʻaliliuina i sefe umi i pili o le malosi ma taʻitaʻia ai se ala o le faʻaitiitia o le kasa.

2. Faigata ona Fa'apipi'i

O pamu vevela e fai si faigata ona fa'apipi'i pe a fua e tatau ona faia su'esu'ega ina ia malamalama ai i le fegasoloa'i o le vevela, fa'afanua fa'apitonu'u, fa'apitoa mo pamu vevela fa'apogai ma le fa'avevela ma le fa'amalieina o mana'oga mo lou aiga.

3. Fa'amausaliina le Mauaina

O nisi o vai e fa'aaogaina mo le fa'aliliuina o le vevela e fesiligia le tumau ma fa'atupuina ai popolega o le si'osi'omaga, o le mea lea e fautuaina ai le fa'aogaina o vai e mafai ona pala.

4. Manaomia Galuega Taua

O le faʻapipiʻiina o se pamu vevela e manaʻomia ai galuega taua ma faʻalavelave i lou fale ma lau togalaau. O se fa'ata'ita'iga fa'apitoa e tatau ona fa'ao'o i totonu o le fa'apipi'i o fale.

5. Mataupu i le Tau malulu

E itiiti lava pamu vevela e o'o i fa'afitauli i nofoaga malulu, lea e i'u ai ina fa'aleagaina le faiga, ma fa'apea e le mafai ona o'o atu le lelei atoatoa o pamu vevela i le tau malulu. E ui lava, o loʻo i ai avanoa e faʻaleleia ai le pamu vevela e faʻafefe ai lenei faʻafitauli. Siaki pea le Seasonal Performance Factor (SPF) o lau pamu vevela.

6. E le'o atoatoa le Carbon

O pamu vevela e fa'alagolago i le eletise e fa'agaoioi ai, e fa'ailoa mai ai e faigata ia i latou ona fa'a'au'au atoatoa i le kaponi. Ae ui i lea, o pamu vevela i le lautele e maualuga le Coefficient of Performance (COP), o lona uiga e sili atu ona lelei pe a maalili le ea i fafo.

7. Fa'atagaga mo Fuafuaga Manaomia

O fa'atagaga fa'apitoa mo fuafuaga e mana'omia i Uelese ma Northern Ireland, a'o Egelani ma Sikotilani, e fa'alagolago i lou nofoaga ma le tele o lou fanua.

O Pamu vevela e aoga le teu fa'afaigaluega?

O le lelei o pamu vevela o loʻo faʻaalia manino ai o loʻo faʻatusalia se tupe faʻafaigaluega atamai i le lumanaʻi. Tuuina atu o tau faʻaalu e maua ai le tele o tupe teu i luga o au pili o le malosi, ona o le masini i tua e naʻo le faʻanofoina o le vevela mai le tasi avanoa i le isi, ae le o le gaosia, ma e fesoasoani le malo ia te oe i lau suiga i se vaifofo malosi lanumeamata, o pamu vevela e matuaʻi lava. fetau lava. Faatasi ai ma le fuafuaga fou o le vevela ma fale o loʻo aliaʻe mai, ua faʻamoemoe e faʻateleina le faʻapipiʻiina o pamu vevela eseese e avea o se vaifofo faʻamafanafana maualalo.

Atonu e te manatu i le tele o tau i luma, ae i le taimi lava e tasi e tatau foi ona e vaʻai i le ata tele. O fa'aoga o le la fa'atasi ai ma pamu vevela e tutusa ma se ala i le leai se malosi.

E i ai ituaiga eseese o pamu vevela, e taʻitasi ma lona faiga faʻapitoa. O ituaiga pamu vevela e sau faatasi ma galuega eseese ma e tasi lava le latou taulaiga o le faafaigofieina o lou olaga.

Fa'amatalaga:

O nisi o tala e aumai mai le Initaneti. Afai ei ai se soliga, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou e tape. Afai e te fiafia i oloa pamu vevela,fa'amolemole lagona le saoloto e faʻafesoʻotaʻi le kamupani pamu vevela ole OSB,o matou o lau filifiliga sili.

 


Taimi meli: Iul-08-2022